середа, 16 грудня 2009 17:04

Порошенко розповів про безвізовий режим з ЄС до 2012 року

Порошенко розповів про безвізовий режим з ЄС до 2012 року

Україна при наполегливій праці отримає безвізовий режим з Європейським Союзом до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це заявив міністр закордонних справ України Петро Порошенко в середу на брифінгу в Києві за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радиславом Сікорським.

"На форумі 4 грудня (саміт ЄС) ми затвердили два надзвичайно важливих документи щодо безвізового діалогу. Україна повинна виконати свою частину роботи, а ЄС ухвалив політичне рішення з відкриття безвізового діалогу. І це означає, що при наполегливій роботі це гарантовано до 2012 року ", - сказав Петро Порошенко.

За словами міністра, де-факто між Україною та ЄС створена дорожня карта, яка передбачає виконання Україною своєї частини роботи по введенню безвізового режиму.

Як повідомлялося, Україна розраховує на те, що Польща буде сприяти введенню безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом під час свого головування в ЄС у другому півріччі 2011 року, щоб до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році такий режим був введений.

Інтерфакс, ProUa

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів про безвізовий режим з ЄС до 2012 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути