пʼятниця, 14 травня 2021 14:30

Порошенко пожертвував $100 тис. Українському католицькому університету на будівництво нового Колегіуму

Порошенко пожертвував $100 тис. Українському католицькому університету на будівництво нового Колегіуму
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко передав $100 тис. на будівництво нового Колегіуму Українського католицького університету. Про це повідомляє УКУ в Facebook.

"Новий Колегіум УКУ – це масштабний формаційний простір для студентів, працівників і гостей нашого університету. Будинок спроєктований за моделлю living learning community – спільноти, що живе й навчається разом. Офіційне відкриття Колегіуму заплановане на 26 червня", – ідеться в повідомленні.

Порошенко розповів, чому вирішив інвестувати в УКУ й розвиток якісної освіти: "Український католицький університет – це оновлення і водночас відродження традицій української освіти. Це нові підходи не лише до навчання. УКУ формує нове розуміння освіти як залучення до спільноти зі своїми високими цінностями, професійними стандартами й розумінням місії".

"Для мене важливим завжди було і є те, що за втіленням цієї місії стояли люди з великим моральним авторитетом. Згадаю владику Любомира Гузара, великого канцлера Блаженнійшого Святослава, багаторічного ректора й теперішнього президента владику Бориса Ґудзяка, ректора о. Богдана Праха, проректора Мирослава Мариновича. Без перебільшення можу сказати, що їхнє бачення створило нове явище не лише в освіті, а й у всьому суспільному житті", – наголошує п'ятий президент.

"На підтвердження цих слів нагадаю, що УКУ стабільно перебуває на найвищих сходинках українських освітніх рейтингів. Дає якісну освіту не лише в гуманітаристиці, а й в ІТ, бізнес-менеджменті, в управлінні державними й громадськими процесами. Поза сумнівом, це навчальний заклад XXI століття, орієнтований на практику й на успіх його випускників у найрізноманітніших галузях діяльності", – констатує Порошенко.

"А ще важливо, що це український університет, тому що в ньому викладають і навчаються люди з різних куточків України. Вони приносять у його аудиторії розуміння всієї різноманітності нашого життя, формують бачення майбутнього й повертаються, щоб утілити його. Переконаний, що їм це вдасться, що УКУ багато зробив і зробить для оновлення України", – наголошує Порошенко.

Український католицький університет створений майже 20 років тому у Львові. Університет успадкував і продовжує наукову діяльність Греко-католицької богословської академії, яку створив у 1928-1929 роках у Львові митрополит Андрей Шептицький, а очолив її перший ректор о. Йосиф Сліпий. УКУ щороку очолює рейтинги українських ВНЗ із найвищим середнім балом вступу. Окрім навчальних програм, які об'єднують талановитих студентів з усієї країни, а також потужних програм бізнес-освіти, УКУ відомий і сучасним кампусом, і швидкими темпами його розбудови. Університет працює без жодного фінансування від держави завдяки благодійним внескам.

Великим канцлером УКУ є Глава УГКЦ Блаженніший патріарх Святослав (Шевчук). Президент УКУ – архиєпископ і митрополит Філадельфійський УГКЦ у США Борис (Гудзяк).

Як відомо, команда Порошенка в Києві реалізує масштабний проєкт створення Концерт-холу світового рівня. Відкриття Roshen Concert Hall планується 2025 року. Окрім того, серед проєктів, які вже реалізовані командою Порошенка – найбільший у світі річковий світломузичний фонтан Рошен у Вінниці, створення центру Анни Київської у Франції, підтримання археологічних досліджень на місці поховання короля Данила Галицького в Польщі, будівництво єдиного за часів незалежності Театру на Подолі, а також зимове містечко Roshen Winter Village у Києві та зоопарк міжнародного рівня в Черкасах.

Від початку пандемії коронавірусу в Порошенка надали благодійної допомоги медичним закладам, лікарям і малозабезпеченим громадянам у всій країні на суму 150 млн грн. Зокрема, Фонд Порошенка спільно з волонтерами забезпечили медиків захисними костюмами – у лікарні передали понад 157 тис. одиниць. А також 10 тис. антивірусних окулярів, понад 50 тис. високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і витратні матеріали понад 50 апаратів ШВЛ. Допомогу отримали майже 200 медичних установ. Людям із вразливих груп торік передали 50 тис. продуктових наборів. Цього року вже зібрали й передали 12,5 тис. пакунків.

Зараз Фонд разом із волонтерами передає в лікарні та амбулаторії кисневі концентратори. Понад 100 апаратів від Порошенка були доправлені в медзаклади й рятують життя.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пожертвував $100 тис. Українському католицькому університету на будівництво нового Колегіуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути