понеділок, 07 жовтня 2013 14:55

Поразку Повєткіна затьмарять "пологи" Пугачової - російський політолог

Поразку Повєткіна затьмарять "пологи" Пугачової - російський політолог
Андрій Окара. Фото: ukr.obozrevatel.com

Російський політолог Андрій Окара переконаний, що Володимир Кличко міг домовитися із організаторами останнього бою. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Між організаторами бою і Кличко міг бути якийсь негласний договір - наприклад, не добивати Повєткіна", - розмірковує Окара.

"Дивне враження було весь час протягом бою "Повєткін - Кличко". Причому, не тільки в мене, а й багатьох моїх знайомих, у тому числі і тих, хто добре знається на боксі, - розповідає Андрій Окара. - Було відчуття, що Кличко міг би відправити Повєткіна в нокаут багато разів, особливо після 8 раунду. Але начебто жалів його, не добивав. Хоча для стилю виступів Повєткіна характерна живучість, витривалість і невбиваємість".

Підозрілим для політолога здалося збільшення бюджету поєдинку. "Виявляється, передбачалося, що загальний бюджет (внески спонсорів) матчу буде 7,5 мільйонів. Але раптом цифра збільшилася до 25 млн. Не кажучи про суму ставок на результат, яка, судячи з усього, у кілька разів вища. Навіть для непрофесійних людей було очевидним, що шанси Повєткіна на перемогу спочатку були невеликі, хоча наша пропагандистська машина розкручувала його як переможця. При цьому якби Кличко відправив його в нокаут, для Росії це була би реальна ганьба і глибока психотравма. Особливо перед Олімпіадою, особливо в контексті російсько-українських інформаційних, митних та інших воєн. Ракети падають, літаки теж, крокодил не ловиться, не росте кокос, олімпійський вогонь задуває - все погано. А тут ще і головному боксеру - члену Ради з культури при Патріарху та неоязичнику одночасно - нанавали, та ще й напередодні дня народження президента Путіна, тобто, для національної скорботи є всі передумови", - вважає Окара.

Політолог припускає, які інформаційні технології можуть бути використані у зв'язку з поразкою Повєткіна. "Готовий повірити, що між організаторами бою і Кличко міг бути якийсь негласний договір - наприклад, ти не добиваєш Повєткіна, тобто, не відправляєш його в нокаут напередодні 61-річчя Путіна, а ми збільшуємо призовий фонд, і ти в разі перемоги забираєш мільйони і валиш у свою "Хохляндію", - каже Окара. - До речі, не здивуюся, якщо раптом з'ясується, що Пугачова нікого не народила, що це була чийсь жарт. Інакше кажучи, політтехнологи, щоб приглушити національний траур з боксу, вирішили закрити його бадьорою темою, яка відправить у нокдаун, а то і в нокаут відразу всіх без винятку росіян, українців і все СНД, так що про витязя-неоязичника всі враз забудуть".

Зараз ви читаєте новину «Поразку Повєткіна затьмарять "пологи" Пугачової - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути