середа, 11 серпня 2010 13:56

Попри заборону губернатора, з Прикарпаття вивозять отрутохімікати

Попри заборону губернатора, з Прикарпаття вивозять отрутохімікати

Напередодні до Польщі направили першу партію не придатних агрохімічних засобів. Утилізацію проведуть на спеціальному заводі у місті Домброва Горніча. Кошти для цього виділили з обласного екологічного фонду.

До справи долучились фахівці з "Національного центру поводження з небезпечними відходами" Міністерства охорони навколишнього природного середовища.

Як повідомили прес-службі управління охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківської області, вивіз не придатних хімічних засобів для рослин здійснюватиметься під контролем кількох державних служб. У Тисменицькому, Рогатинському, Галицькому, Тлумацькому, Калуському та Долинському районах ще зберігається 156 т пестицидів. Їх експортують до 10 жовтня цього року.

На території України немає заводу для переробки отрутохімікатів.

Ще минулого року на Прикарпатті було запаковано в ємкості 155 т пестицидів. Але їх через відсутність фінансування з Мінприроди не вивезла комерційна структура "Динаміка" з міста Запоріжжя, повідомив перший заступник голови ОДА Василь Плавюк.

Як відомо, 9 серпня губернатор Івано-Франківської області Михайло Вишиванюк під час колегії через спеку і загрозу пожеж вирішив відкласти відкриття в області сезону полювання, військових навчань, утилізацію боєприпасів та вибухонебезпечних речовин.

Наприкінці червня склади зберігання ракетного пального меланж у Ценжеві, що на Прикарпатті, було вивільнено від небезпечного продукту. Дев'ять цистерн з 465 тонами меланжу відправлено на утилізацію до Росії.

Вивіз ракетного палива став можливим завдяки ратифікації Верховною Радою України Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів та ОБСЄ у березні 2009 року. Відповідно до контракту, прийнятого в рамках Меморандуму, буде утилізовано 3 168 тисяч тон меланжу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Попри заборону губернатора, з Прикарпаття вивозять отрутохімікати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути