середа, 17 лютого 2021 22:49

"Попередні власники забрали вбудовану кухню" - українка про особливості купівлі житла в Польщі
7

Євгенія Кубова стала ріелтором у Варшаві
Фото: kubovablog
Євгенія Кубова стала ріелтором у Варшаві
Євгенія Кубова стала ріелтором у Варшаві
Євгенія Кубова стала ріелтором у Варшаві
Євгенія Кубова стала ріелтором у Варшаві

Українка Євгенія Кубова стала ріелтором в Польщі і тепер допомагає співвітчизникам купувати власне житло. Зараз родина Євгенії має дві квартири. Одну здають в оренду в іншій живуть із родиною.

"Коли приїхала в Польщу пішла викладати англійську в мовну школу. Але швидко зрозуміла, що це не моє, тоді задалась ціллю опанувати професію ріелтора. На той час польською говорила добре і подала резюме в дві агенції нерухомості, прийняли в обидві. Там швидко опанувала всі закони щодо оформлення нерухомості і нюансів оформлення. Спершу займалися орендою квартир, пізніше хостелами для працівників, а потім купівлею житла", - каже Євгенія.

Більшість поляків і українців оформляють квартири в кредит на 20-30 років під 3-4% річних. Виплачувати кредит за власне житло дешевше, ніж знімати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець вразив умовами проживання в польських гуртожитках

"Треба чітко розуміти, що взяти кредит може людина, яка офіційно перебуває в Польщі і має офіційну роботу. Достатньо навіть тимчасової карти побуту, але потрібно, щоб на момент взяття кредиту залишався ще рік дії карти", - каже українка.

Житло купують як на первинному так і на вторинному ринках. Ціна залежить від стану житла і району в якому воно знаходиться.

"Ціни зараз зрівнялися між первинним та вторинним ринком, але треба пам'ятати, що перед тим як купувати житло на вторинному ринку потрібно грамотно скласти договір купівлі – продажу. В нас був випадок, коли у людей забрали вбудовану кухню. Можуть бути неоплачені податки, комунальні послуги, внески у спільноту. Також раджу перед тим як купувати житло на вторинному ринку познайомитись з сусідами", - каже українка.

Українець Богдан Юрин два роки мешкає в місті Монктон провінції Ньюбрансуік. Торік придбав у кредит будинок площею 200 м.кв Аби отримати кредит на житло достатньо працювати в країні і сплачувати податки.

Зараз ви читаєте новину «"Попередні власники забрали вбудовану кухню" - українка про особливості купівлі житла в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути