неділя, 07 листопада 2010 12:30

Понад 30 млн українців можуть стати жертвами екологічної катастрофи - експерти

Понад 30 млн українців можуть стати жертвами екологічної катастрофи - експерти

Через незаконне намивання піску в Дніпрі кожен другий українець може потонути, попереджають екологи. Екологічна катастрофа загрожує щонайменше 30 мільйонам людей, зокрема й одному з депутатів, що незаконно намиває пісок, з'ясували в ТСН.

За словами експертів, продовження намивання піску на берегах Дніпра може призвести до потопу, який спровокує руйнацію Канівської ГЕС і всіх дамб, що стоять нижче по річці на території України.

Зараз у Конча-Заспі через намивання піску для олігархів, чи не кожен із яких хоче свою кишенькову Рів'єру, нищиться природа.

Намити один гектар коштує 750 тисяч гривень За неофіційними даними в акваторії Дніпра вже намито 900 гектарів. Вартість цього - 675 мільйонів гривень.

Дніпро просто засипається піском. Та сама ситуація відбувається на Десні, що загрожує старій дамбі на Київському морі. За словами екологів, у разі, якщо дамба зруйнується, за 10 хвилин вода зруйнує весь Лівий берег Києва.

Крім того, пісок тут видобувається незаконно. І цьому звинувачують одного з нардепів, але він усе спростовує. Втім, незаконне намивання піску загрожує не лише потопом, а ще й загибеллю річок.

Зараз ви читаєте новину «Понад 30 млн українців можуть стати жертвами екологічної катастрофи - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути