вівторок, 27 листопада 2007 12:43

Померла народна артистка СРСР Наталія Дурова (ФОТО)

 
У Москві на 74-му році життя померла народна артистка СРСР і Росії Наталія Дурова, онука легендарного дресирувальника Володимира Дурова. Про це "Московському комсомольцеві" сьогодні повідомили в столичному театрі "Куточок дідуся Дурова", художнім керівником і генеральним директором якого вона була впродовж багатьох років. Наталія Юріївна Дурова народилася 13 квітня 1934 року у сім"ї потомствених циркових артистів. Батько – Дуров Юрій Володимирович (1910 – 1971 рр.), народний артист СРСР. Мати –- Бородіна Зінаїда Тимофіївна, правнучка композитора А.П. Бородіна.

З ранніх років виявилося яскраве обдарування Наталії: вже в чотири роки вона вперше вийшла на арену цирку зі своїм батьком. Разом з ним у складі змішаних фронтових бригад Наталія Дурова виступала перед бійцями на передових позиціях і в дев"ять років отримала нагороду з рук маршала Жукова – Гвардійський значок, яким дорожила до кінця свого життя.

Роботі з тваринами, багато з яких вважалися такими, що абсолютно не приручаються, Наталія Дурова віддала понад 60 років. Світову популярність їй принесли унікальні атракціони з моржами, змішаною групою, куди входили хижаки і травоїдні, ексклюзивний номер з дресированим морським левом Лелем. У Германії її оголосили "майстром з дресури морських тварин". Проте робота з хижаками неодноразово призводила до серйозних травм. Перший подібний випадок стався в далекому 1953 р. у Владивостоку. Рись Котька, що виступала перед глядачами, зачепила ноги дресирувальниці, проте Наталія Юріївна, пересилюючи біль, допрацювала свій номер до кінця, а вже за кулісами знепритомніла. Лікарі у результаті налічили 17 рваних ран.

"Мене з дитинства батько привчив терпіти біль, – зізнавалася Наталія Дурова. – Він говорив, що публіка приходить до нас як на свято і ми не повинні показувати, що нам важко або деколи нестерпно боляче". Utro.

Зараз ви читаєте новину «Померла народна артистка СРСР Наталія Дурова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути