понеділок, 07 квітня 2008 14:25

Помер "Агент національної безпеки" актор Андрій Толубеєв (ФОТО)

У Петербурзі на 64-му році життя помер народний артист Росії Андрій Толубеєв. Як йдеться на офіційному сайті Великого драматичного театру імені Товстоногова, Толубеєв помер після тривалої хвороби, передає "Інтерфакс". З середини березня він знаходився на лікуванні у Військово-медичній академії.

У грудні 2007 року газета "Комсомольська правда" писала про те, що один з провідних артистів ВДТ Андрій Толубєєв, відомий телеглядачам по серіалах "Бандитський Петербург", "Агент національної безпеки" важко хворий.

Андрій Толубеєв народився 30 березня 1945 року в Ленінграді. Закінчив Ленінградську військово-медичну академію ім. С. М. Кирова, факультет підготовки авіаційних і космічних лікарів. У 1973 році він поступив відразу на другий курс Ленінградського театрального інституту.

З 1975 року Андрій Толубеєв почав працювати у Великому драматичному театрі. На його рахунку - більше 40 ролей на сцені. Найбільш значні - зіграні в спектаклях "Оптимістична трагедія", "Підступність і любов", "Вишневий сад", "За чим підеш, то і знайдеш", "Аркадія", "Жорстокі ігри", "Вовки і вівці", "Наше містечко", "Мачуха Саманішвілі", "Останній відвідувач", "Останні", "Брехня на довгих ногах", "АРТ" і "Маскарад".

Окрім численних ролей в театрі Толубеєв відомий своїми роботами в кіно. Зокрема, він зіграв в картинах "Містифікатор", "Цар Іван Грозний", "Лабіринт любові", "Поживемо - побачимо", "Агент національної безпеки", "Ключ від спальні", "Повторення пройденого".

У 2006 році в петербурзькому видавництві "Союз художників" вийшла його книга "Наповнення місяцем", за який він отримав літературну премію "Петрополь". Актор займав пост голови Петербурзького Союзу театральних діячів. У Андрія Толубеєва залишилися дружина і дві дочки.

Зараз ви читаєте новину «Помер "Агент національної безпеки" актор Андрій Толубеєв (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути