Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2007 07:04

Помер професор Василь Боровик

20 жовтня на Яцево, чернігівському міському цвинтарі, поховали 82-річного професора Василя Боровика. До останнього Василь Наумович викладав методику математики в Чернігівському державному педагогічному університеті ім. Шевченка.

— Він завжди був жвавим, активним. Колеги називали його Боровичком, — згадує декан фізико-математичного факультету Анатолій Шмарогун. — Усі його любили. Студенти вважали Боровика єдиним викладачем, який не виділяв улюбленців і оцінки ставив за знання.

У педуніверситеті Василь Наумович пропрацював 50 років. На свята дарував колегам квіти, вирощені на власній дачі, розводив кактуси. Їх у квартирі професора близько 100 видів. Захоплювався вишиванням хрестиком. На кафедрі методики математики висить вишитий портрет Тараса Шевченка, подарований Боровиком.

— Вечорами Василь Наумович сідав поруч зі мною, і ми вишивали. Остання його робота — "Вершниця" Брюлова, — розповідає дружина покійного 75-річна Надія Яківна.

Колеги, студенти, друзі прощалися з професором у приміщенні університету.

— Боровик входив до четвірки найкращих геометрів України, — сказав у прощальній промові колишній ректор Ніжинського університету ім. Гоголя Василь Яковець. Разом вони видавали навчальні посібники.

У Василя Боровика залишилися дружина-інвалід та двоє дорослих дітей: донька Людмила із родиною живе у Києві, син Анатолій — у Чернігові.

Зараз ви читаєте новину «Помер професор Василь Боровик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути