Ексклюзиви
неділя, 16 грудня 2018 14:43

Помер наймолодший директор приватної бібліотеки України

Помер наймолодший директор приватної бібліотеки України
Помер наймолодший директор приватної бібліотеки України Дмитро Ружевич. Фото: Facebook

14 грудня помер наймолодший директор приватної бібліотеки України Дмитро Ружевич, який через хворобу був прикутий до інвалідного візка.

"Наш юний рекордсмен Діма Ружевич з села Сергіївка Донецької області, наймолодший в Україні директор приватної бібліотеки, мужній хлопчик, який все своє коротке життя боровся з хворобою... залишив цей світ. Його ім'я назавжди залишиться в Національному Реєстрі Рекордів україни у категорії "Діти як гордість усієї України", – повідомила керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова у Facebook.

За інформацією "КП в Україні", тиждень тому Дмитро захворів на запалення легенів і буквально одразу ж потрапив до реанімації. Хлопчик помер у 15 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер колишній ректор Податкової академії Петро Мельник

На сторінці Ружевича у Facebook повідомляється, що прощання і похорон рекордсмена України відбудуться сьогодні, 16 грудня, в його рідному селі.

Дмитро Ружевич народився в селі Сергіївка Слов'янського району Донецької області. Коли хлопчику було 9 місяців, лікарі поставили йому страшний діагноз - спинальну атрофію Верднига - Гофмана, і відтоді хлопчик був прикутий до інвалідного візка.

Навчався вдома, друзів практично не було. Тому книги стали для нього порятунком душі. Саме вони допомогли підлітку знайти мету в житті - зібрати власну бібліотеку. Про свою ідею Дмитро розповів інтернет-знайомим, і тоді зі всієї України до Сергіївки почали надсилати книги. Зберігати всі книги вдома було нереально, тому хлопчик маркував їх особистим екслібрисом і передавав до шкільної сільської бібліотеки.

Згодом Дмитра посвятили в директора приватної бібліотеки, це відбулося у 2016 році. Таким чином, у 13 років він став наймолодшим директором приватної бібліотеки в Україні, яка нараховувала 2000 книг.

Зараз ви читаєте новину «Помер наймолодший директор приватної бібліотеки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути