пʼятниця, 14 серпня 2009 10:14

Помер легендарний музикант і творець електрогітари (ВІДЕО)

Помер легендарний музикант і творець електрогітари (ВІДЕО)

Лес Пол (Les Paul), легендарний гітарист, новатор в області звукозапису і один з творців електрогітари, помер 13 серпня 2009 року в госпіталі в Нью-Йорку.

Йому було 94 роки. Причиною смерті музиканта, справжнє ім"я якого Лестер Вільям Полсфусс, стали ускладнення після перенесеної пневмонії.

У 1941 році Лес Пол винайшов електрогітару з цілісним корпусом. На честь музиканта була названа одна з найпопулярніших гітар - Gibson Les Paul; її прославили Піт Таунсенд з The Who, Джиммі Пейдж з Led Zeppelin і Ел Ді Меола. У звукозаписі він одним з перших проводив експерименти в техніці багаторазового накладення звуку.

В середині століття Лес Пол виступав дуетом зі своєю дружиною - співачкою Мері Форд (справжнє ім"я Айріс Саммерс). 11 їх спільних пісень займали перші місця в чартах; 36 записів ставали "золотими". У 1964 році музиканти розвелися.

Лес Пол продовжував займатися музикою до самої смерті. Останню свої премії "Греммі" він отримав в 90 років; після того, як великому музикантові повідомили про присудження нагороди, його довелося терміново відправити до лікарні.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний музикант і творець електрогітари (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути