Ексклюзиви
пʼятниця, 28 серпня 2009 18:04

Польські історики відповіли російському телеканалу

Польща ніколи не була союзником гітлерівської Німеччини, на відміну від СРСР, а Йосиф Сталін нарівні з Адольфом Гітлером несе відповідальність за початок Другої світової війни.

Про це йдеться
статті, яку у п"ятницю опублікувала російська газета "Нова Газета". Її написали Славомир Дебський і з Польського Існтитуту Міжнародних справ і Марек Корнат із Інституту Історії Польської академії наук.

Текст - відповідь на фільм "Секреты тайных протоколов", який показав минулого тижня російський телеканал "Вести", в якому стверджено: Польща готувала таємну угоду із гітлерівською Німеччиною проти СРСР. На думку авторів фільму, це було однією з причин підписання пакту Ріббентропа-Молотова.

- В 1935-39 роках Польща відкидала пропозиції співпраці від Третього рейху, пишуть автори статті. Звинувачення, які висунув Сталін до польської влади про укладення таємної угоди з Німеччиною не мають нічого спільного з реальністю.

"Поки існувала незалежна Польща, агресія проти СРСР була неможлива. Тільки поділ Польщі, яким закінчився пакт Рібентроппа-Молотова, дав Гітлерові такі шанси", додають польські історики.

На думку Дебського і Корната, "нема сумніву, що союз із Гітлером був би для Польщі кроком у прірву".

За матеріалом TVN



Зараз ви читаєте новину «Польські історики відповіли російському телеканалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути