вівторок, 22 січня 2013 16:56

Польща посилить контроль на кордоні з Україною

Польща посилить контроль на кордоні з Україною
Фото: eurobus.org.ua

Влада Польщі мають намір посилити охорону своєї східного кордону, найбільша ділянка якого припадає на Україну, через зростання обсягів контрабанди та числа нелегальних мігрантів. Про це пише польська газета Rzeczpospolita.

У польському виданні відзначають, що до кінця цього року на східний кордон будуть переведені на роботу 1700 співробітників прикордонної служби, які зараз працюють на півдні Польщі.

"За даними Міністерства внутрішніх справ, кордони з Чехією та Словаччиною вважаються безпечними, нелегальна міграція або контрабанда масово спостерігаються на сході", - пише видання.

Газета назвала великою проблемою польських прикордонників контрабанду сигарет, які все частіше переправляють до Польщі через так звану "зелену межу" зокрема, через прикордонну річку Буг.

За даними видання, в минулому році польські прикордонники конфіскували партії контрабандних сигарет на загальну суму близько 10 мільйонів доларів, що на 20% більше, ніж за попередній рік, а алкогольних напоїв на загальну суму близько 250 тисяч доларів.

"Ми відкриваємо на сході нові пункти пропуску, ввели малий прикордонний рух з Калінінграда, тому частину співробітників ми повинні перевести з півдня на схід", - заявив глава польського МВС Яцек Цихоцька, якому підпорядкована прикордонна служба.

"Найголовнішим завданням на сьогоднішній день є ефективна охорона нашої зовнішньої межі", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Польща посилить контроль на кордоні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути