пʼятниця, 30 жовтня 2009 08:23

Польща поки не закривається від України

Польща поки не закривається від України

Державна санітарна інспекція (GIS) Польщі відстежує ситуацію із можливою вірусною епідемією в Україні, але на даний момент не бачить підстав для обмеження чи закриття руху на спільному кордоні.

Про це в Польщі повідомили в GIS.

Співрозмовник агентства відзначив, що сьогодні інспекція доручила своїм відділення у Жешові та Любліні посилити санітарний контроль у пунктах пропуску на спільному кордоні, а також моніторити поточну ситуацію.

Крім цього, служби мають інформувати подорожуючих про можливу загрозу епідемії й попереджати про необхідність одразу звертатися до лікаря у випадку появи симптомів хвороби.

"На кожному пункті пропуску з Україною будуть запроваджуватися запобіжні заходи й будемо, звичайно, інформувати тих, хто приїжджає чи від"їжджає (в Україну чи з України), що вони мають робити", - сказав він.

Представник GIS зауважив, що з 31 жовтня по 3 листопада зросте кількість поляків, які перетинають польсько-український кордон, оскільки багато людей буде відвідувати кладовища в Україні. Він зазначив, що служба співпрацює з відповідними українськими службами, додавши, що на сьогодні немає підстав для того, аби створювати "панічні настрої".

"На цьому етапі немає такої загрози, аби закривати кордон", - сказав він.

Представник санепідемінспекції зауважив, що так званий "свинячий грип", котрий блискавично поширився світом з квітня 2009 року, проходить набагато лагідніше, ніж звичайний.

За його даними, з моменту появи першого у Польщі випадку захворювання на цей грип у травні цього року не зафіксовано жодного смертельного випадку серед понад 170 хворих.

У прикордонній службі Польщі повідомили, що діятимуть згідно з рекомендаціями GIS.

У трьох західних областях України – Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській – через спалахи вірусної пневмонії склалася складна епідемічна ситуація повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Польща поки не закривається від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути