середа, 28 жовтня 2009 14:33

На Львівщині від грипу померло 4 осіб

На Львівщині від грипу померло 4 осіб

На Львівщині ситуація з грипом ускладнилась.

За останній тиждень у Дрогобичі від ускладнень померло 4 людини.

Начальник відділу охорони здоров"я Дрогобицького міськвиконкому Андрій Шевкенич заявляє, що летальні випадки спричинені в першу чергу невчасним зверненням до лікаря, пізньою госпіталізацією та самолікуванням.

"Лише за останню добу швидка допомога отримала більше 50 викликів, пов"язаних з симптомами грипу. Внаслідок цього 11 людей госпіталізовано", - зазначив Андрій Шевкенич.

За словами керівника дрогобицької медицини, для боротьби з вірусом засновано штаб під керівництвом першого заступника міського голови Дрогобича, головою штабу призначено начальника відділу охорони здоров"я Дрогобицької міськради.

На боротьбу з грипом виділено 100 тисяч гривень і вже розпочався розподіл цих коштів по установах. У школах та дитсадках запроваджено карантин.

У міській лікарні перепрофілювали один з відділів під терапевтичний, у дитячих лікарнях Дрогобича та Стебника додатково виділено 40 ліжок.

"На мою думку, те, що відбувається зараз - це пік, сподіватись на спад захворюваності можна буде через тиждень, - зазначив Андрій Шевкенич.

Раніше стало відомо, що на Тернопільщині було зареєстровано сім випадків смертей від грипу, причому практично всі померлі були молодими та фізично здоровими людьми.

За матеріалом Zaxid.net

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині від грипу померло 4 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути