вівторок, 19 лютого 2008 12:15

Польща не зняла вето на переговори між РФ і ЄС

Польща досі не прийняла офіційне рішення про відміну свого вето на початок переговорів про укладення нової базової угоди між РФ і ЄС, сказав у вівторок прес-аташе МЗС Польщі Петро Пашковський.

Раніше пройшла інформація, що у ході зустрічі глав МЗС країн-членів ЄС у Брюсселі у понеділок Польща заявила партнерам по Євросоюзу про зняття свого вето на початок переговорів за новою угодою РФ-ЄС.

"Слова міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського були не правильно інтерпретовані, інформація про те, що Польща зняла своє вето, невірна", - сказав по телефону польський дипломат.

На конференції дійсно обговорювалося питання про нову угоду РОСІЯ-ЄС, проте, за словами Пашковського, Польща досі не ухвалила офіційне рішення про зняття свого вето.

Росія у листопаді 2005 року ввела тимчасову заборону на постачання м"ясної продукції з Польщі через претензії до її якості і походження. Вимагаючи зняти ембарго, Польща заблокувала ухвалення нової угоди про партнерство і співпрацю між Росією і ЄС, термін дії якої закінчився у грудні 2007 року.

Для затвердження мандату Єврокомісії на початок переговорів потрібний консенсус всіх 27 країн-членів ЄС. Враховуючи це, Росія і ЄС продовжили стару угоду ще на рік.

У грудні 2007  року Москва відмінила ембарго на постачання з Польщі тваринницької продукції. У відповідь на це польський прем"єр-міністр Дональд Туск заявив, що Польща незабаром зніме вето на переговори про новий базовий договір РОСІЯ-ЄС, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Польща не зняла вето на переговори між РФ і ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути