Ексклюзиви
середа, 20 серпня 2008 12:44

Польща готова пустити росіян на американські військові бази

Польська влада готова надати російським інспекторам право перевірити військові бази, де будуть розміщені елементи американської протиракетної оборони в обмін на відкриття російських військових баз в Калінінграді для міжнародних інспекторів, пише 20 серпня газета Wiadomosci.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський кілька днів тому в телевізійному ефірі заявив про готовність показати російським інспекторам базу в Редзікові, щоб Кремль мав можливість переконатися в тому, що Росія не є метою американської ПРО.

Натомість польський уряд попросить допустити інспекторів на російські бази. Видання уточнює, що на думку польської сторони питання про взаємний контроль повинне бути вирішене на трибічних переговорах за участю Польщі, Росії та США, та інспекції повинні здійснюватися в рамках Договору про звичайні озброєні сили в Європі, участь Росії в якому була припинена в 2007 році.

Нагадаємо, президент Росії Дмитро Медведєв 15 серпня заявив, що розміщення американських ПРО в Європі має на меті Російську Федерацію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Польща готова пустити росіян на американські військові бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути