Ексклюзиви
пʼятниця, 11 вересня 2009 16:51

Половину парламенту Грузії приберуть зі столиці

Половину парламенту Грузії приберуть зі столиці

Парламент Грузії найближчими роками почне працювати в Кутаїсі (місті в західній частині країни). Відповідний законопроект ухвалили в першому читанні грузинські депутати.

Згідно з документом, який є поправками в конституцію країни, з 2012 року парламентські комітети продовжать працювати в столиці, а пленарні засідання проводитимуться в Кутаїсі.

З пропозицією перенести законодавчий орган зі столиці виступив депутат Акакій Бобохідзе. За словами парламентарія, про це його попросили громадські діячі Кутаїсі. Пояснюючи ініціативу, Бобохідзе заявив, що вона допоможе розвитку цього міста і західної Грузії в цілому.

У правлячій партії "Єдиний національний рух" цю пропозицію підтримали. Свою згоду дав і президент Михайло Саакашвілі. Відповідний законопроект до парламенту вніс саме він.

Проти перенесення парламенту виступила парламентська опозиція. При цьому представники опозиції послалися на додаткові витрати, пов"язані з облаштуванням другої парламентської будівлі і постійними поїздками депутатів з Тбілісі в Кутаїсі і назад.

Лідер християнських демократів Георгій Таргамадзе назвав це рішення "антиекономічним". Він відзначив, що часткове перенесення законодавчого органу спричинить скорочення апарату парламенту. "Якщо це відбудеться, то в Кутаїсі робочі місця будуть створені за рахунок того, що цю роботу втратили тбілісці", - пояснив Таргамадзе. Гроші, які планується витратити на цей захід, він порадив вкласти в економіку Кутаїсі в якості інвестицій.

Скільки конкретно коштуватиме частковий переїзд парламенту, поки не підраховано. На думку Акакія Бобохідзе, йдеться про витрати в межах "декількох мільйонів" (очевидно, мається на увазі декілька мільйонів ларі). "Якщо в Кутаїсі буде побудовано будівлю такого розміру, якою є будівля парламенту Грузії, витрати не перевищать 20 мільйонів ларі (11,8 мільйона доларів), але будівля таких розмірів і не потрібна", - заявив він.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Половину парламенту Грузії приберуть зі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути