четвер, 26 вересня 2019 20:03

Половина українців проти введення ринку землі

  52% українців не підтримують ринок землі. Фото: JKL
52% українців не підтримують ринок землі. Фото: JKL

Близько 52% українців проти скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Схвально оцінюють введення ринку землі 35% опитаних, 13% не змогли відповісти на питання. Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

 

При цьому 64% українців вважають, що питання про продаж землі сільськогосподарського призначення має вирішуватися тільки на всеукраїнському референдумі, 26% вважають, що це питання повинні вирішувати президент, Верховна Рада і Кабінет Міністрів. 10% не змогли відповісти на питання.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про ринок землі передали до Ради

Опитування проводили 9 - 16 вересня 2019 року по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. У ході опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з вірогідністю 0,95 не перевищує 2,6%.

Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства опублікувало для обговорення законопроект щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Відповідно до законопроекту, з 1 жовтня 2020 року скасовується заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення.Можливість купувати землю буде в українських фізичних та юридичних осіб, територіальних громад та держави. Законопроектом передбачено переважне право орендаря на купівлю земельної ділянки. Концентрація землі у власності визначена на рівні 15% області та 0,5% країни. Землі державної та комунальної власності будуть реалізовуватися на торгах. Стартова ціна продажу – нормативна грошова оцінка.

Зараз ви читаєте новину «Половина українців проти введення ринку землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути