пʼятниця, 10 червня 2011 07:45

Половина мешканців села Магдин на Житомирщині — алкоголіки

У селі Магдин на Житомищині за 200 км від столиці до Чорнобильської катастрофи мешкало 150 осіб. Хтось виїхав, хтось помер. Наразі селян лишилось 9.

"Автобус ходить сюди з райцентру раз у двє недєлі , мобільна связь не бере, машин в сєлє ні у кого нема, магазіна тоже. Раз у недєлю авт лавка приїжджає ", - каже Зоя Сосновська , голова сільради.

У селі хати позавалювалися, їх поглинає ліс, торік 4 місяці не було світла. По селу бігають кабани, лиси, заповзають гадюки. 5 мешканців живуть на пенсію, ведуть господарство, решта -- безробітні . Вони крадуть по запущених хатах металолом і випивають. П'яниц і —це три рідні-брати і дружина одного з них.

" А що ж їм ще в нашій глушині робить? Вони всі разом і закладають. Випили,проспались, сухаря погризли і дальше шукають. Як горілка є, то вони вмісті. А потом нема чого їсти – хто куда. Я буває, хліба дам, як бачу, що голодне. По правді думала: вони цю зіму не переживуть. Прошлий год ще мати їхня жива була, то пенсію получала. І як вони без грошей, без картоплинки, без бурячка?" -- каже сусідка.

Влітку всі жителі села збирають на продаж ягоди і гриби. Алкоголіки витрачають гроші на "жидкі продукти". По горілку ходять у сусіднє село за 14 км.

"Водка помагає, щоб радіація не брала. На собі іспитали. Як тверезому радіацію міряли, то повищена, як піти через магазин –нормальна. Саме лучче самогонка помагає. На мій організм треба в день півтора літра, –каже один із них.

Прочитати репортаж із села Магдин можна в журналі "Країна" № 22 за 10 червня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн

Зараз ви читаєте новину «Половина мешканців села Магдин на Житомирщині — алкоголіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути