Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2019 04:06

Полонених українських моряків можуть обміняти

Полонених українських моряків можуть обміняти
Російські прикордонники взяли в полон українських моряків.Фото: Кореспондент

РФ може 2019-го обміняти українських моряків, затриманих після російської агресії в Чорному морі, на росіян, які перебувають в ув'язненні в Україні.

"Зараз обміняти українських моряків неможливо. Треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін. Багато залежить від української сторони, наскільки Київ буде готовий йти на конкретні домовленості", — повідомило російське високопоставлене дипломатичне джерело газеті "Известия".

Співрозмовники в українських урядових і парламентських колах заявили, що обмін, імовірно, відбудеться після президентських виборів в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український консул розповів про стан військовополонених моряків

25 листопада 2018-го прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили 3 українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на 2 місяці всіх полонених моряків, після чого їх перевезли до Москви.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще 3 поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив, що всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

7 січня Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії про порушення прав затриманих українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «Полонених українських моряків можуть обміняти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути