Ексклюзиви
середа, 27 листопада 2019 20:23

Політолог: Портнов працює на Коломойського - полює на Порошенка і його команду

Політолог: Портнов працює на Коломойського - полює на Порошенка і його команду
Олександр Кочетков: Ігор Валерійович хоче, щоб Порошенко вибачився - за українськими традиціями. В обмежених колах кажуть, про "вибачення" у два з половиною мільярда доларів. Фото: Главред

Лунало багато звинувачень, що на ДБР впливає колишній заступник глави. Але правоохоронна система завжди була під впливом влади та її друзів.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить політолог Олександр Кочетков.

"Щоб бути смотрящим, не треба посад. Усе вирішується на рівні домовленостей. Портнов може спокійно зайти в Офіс президента. Має доступ, так би мовити, до тіла Андрія Богдана. Правоохоронці це відчувають. Розуміють, що мають підкорятись йому.
Потрібна прозора система влади та контроль суспільства. Натомість маємо примарну демократію. Впливаємо на владу один раз - обираючи її на п'ять років. Далі вона діє незалежно від народу", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кров'ю змивали провину" - силовиків, що розганяли Майдан, відправляли на фронт, а їх злочини не розслідували

За його словами, Портнов хоче помститись тим, хто прийшов до влади після Майдану.

"Це - Петро Порошенко та його оточення. Портнов вважає їх персональними ворогами. Його змуcили поїхати, був ізольований від української політики кілька років.
Крім того, Портнов грає роль єгеря у володіннях Ігоря Коломойського. Співпрацює з керівником Офісу президента Андрієм Богданом. "Заганяє" на Коломойського команду Порошенка та самого екс-президента. Ігор Валерійович хоче, щоб той вибачився - за українськими традиціями. В обмежених колах кажуть, про "вибачення" у два з половиною мільярда доларів. Подібне - усталена практика в українській політиці. Олігарх, який не вгадав, кого підтримувати на виборах, має платити стороні переможця.
Порошенка, судячи по всьому, не посадять. Коломойський цього не хоче. Бо так не отримає компенсацію. У Зеленського з'явиться шанс відправити за ґрати свого попередника, тільки якщо розсвариться з Ігорем Валерійовичем", - додає політолог.

Інтерв'ю з Олександром Кочетковим читайте у журналі "Країна" від 28 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Портнов працює на Коломойського - полює на Порошенка і його команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути