вівторок, 28 червня 2022 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Політики РФ поширюють нові брехні про Кременчук і війну в Україні – РНБО

Політики РФ поширюють нові брехні про Кременчук і війну в Україні – РНБО
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 28 червня.

Перший заступник постпреда Російської Федерації при ООН Дмитро Полянський поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД у Telegram.

"У ситуації з торговим центром у Кременчуку мала місце провокація в бучанському стилі. Це саме те, що потрібно київському режиму, щоб тримати фокус уваги на Україні перед самітом НАТО", – заявив російський дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандист РФ Соловйов "розганяє" нові брехні про війну в Україні

Чергову маніпуляцію поширює й експрезидент РФ Дмитро Медведєв. Він заявив, що будь-яка спроба зазіхнути на Крим розцінюватиметься як оголошення війни Росії.

"Якщо це робить країна, що входить до НАТО, це конфлікт з усім Північноатлантичним альянсом. Третя світова війна і тотальна катастрофа", – погрожує політик.

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов заявив, що постачання зброї Україні, яке триває з боку США, нібито лише закручує спіраль конфлікту і підвищує загрозу подальшої ескалації з непередбачуваними наслідками. Мовляв, подібна лінія створює додаткові ризики у відносинах між найбільшими ядерними державами. Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

Водночас постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов заявив, що Західні країни нібито підтримали би млявий переговорний процес між РФ і Україною, але "Київ робить усе, щоб таких переговорів не було". Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Політики РФ поширюють нові брехні про Кременчук і війну в Україні – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути