Ексклюзиви
понеділок, 27 червня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Пропагандист РФ Соловйов "розганяє" нові брехні про війну в Україні

Пропагандист РФ Соловйов "розганяє" нові брехні про війну в Україні
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: росЗМІ

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 27 червня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російської Федерації з посиланням на видання Asian Times поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД у Telegram.

"Стратегія Сполучених Штатів Америки та НАТО щодо знекровлення РФ виявилася нежиттєздатною: арсенали зброї Заходу виснажуються, а на їхнє поповнення йде дуже багато часу. Ці обставини можуть спонукати Захід сприяти закінченню українського конфлікту", – дезінформують росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров "розганяє" фейкові заяви щодо війни в Україні – РНБО

Російська преса також пише, що британці нібито втомилися від українських біженців та "хочуть їх вигнати". Мовляв, жителі міста Редінг з радістю прийняли у себе біженців, але за чотири місяці розгубили ентузіазм. Тепер вони масово просять українців шукати інше житло чи виїхати. Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

Російський пропагандист і українофоб Володимир Соловйов заявив, що українські військові нібито знищують у Лисичанську на Луганщині іноземних інструкторів, побоюючись, що ті "розкриють секретні дані після здачі у полон". Це – фейк, додають у відомстві.

Високопосадовець міноборони США розповів, коли Україна отримає всі обіцяні високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS. Їх має прибути ще чотири. Нещодавно оголошена партія систем з'явиться в Україні не пізніше середини липня.

Перша партія HIMARS прибула в Україну 23 червня. Тоді ж у США заявили, що й надалі постачатимуть Україні артилерійські системи залпового вогню.

Зараз ви читаєте новину «Пропагандист РФ Соловйов "розганяє" нові брехні про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути