середа, 18 липня 2007 16:59

Поліція заборонила Березовському говорити про спробу замаху на нього

Бізнесмен Борис Березовський стверджує, що поліція заборонила йому розкривати подробиці нібито замаху, що планувався на нього.

"Поліція попросила мене не заглиблюватися в деталі про спробу замаху, і тому я цього не роблю", - йдеться в заяві бізнесмена.

Проте він підтвердив повідомлення, поширені раніше британськими ЗМІ.

"Три тижні тому поліція проінформувала мене, що їй відомо про те, що з Росії направлений кілер, щоб убити мене. Поліція порадила мені по можливості покинути країну. Я виїхав за кордон на тиждень, а потім поліція проінформувала мене, що я можу повернутися", - розповів Березовський.

Очікується, що в середу вдень в Лондоні відбудеться прес-конференція бізнесмена, де він, можливо, розкриє нові деталі інциденту і своєї оцінки події.

У свою чергу, в прес-службі Скотланд-Ярду відмовилися коментувати повідомлення, що з"явилися, про розкриття змови проти Березовського. "Ми не готові обговорювати дане питання", - сказав представник Скотланд-Ярду.

За даними британських ЗМІ, які посилаються на джерела в правоохоронних органах Великобританії, британські спецслужби МІ-5 і МІ-6 змогли розкрити змову, що готувалася, і нейтралізувати людину, за якою вони вели спостереження протягом тижня.

Після цього росіянин, викритий в підготовці замаху на Березовського, був видворений із Сполученого Королівства, його британська віза була анулювана, а в"їзд до Великобританії впродовж наступних десяти років йому буде заборонений.

Як пишуть газети "The Times" і "The Sun", замах на Березовського з використанням вогнепальної зброї мав бути здійснений в престижному лондонському готелі "Хілтон" на вулиці Парк-лейн. Причому для маскування людини, якій було доручено убити Березовського, повинна була супроводжувати дитина.

Посол РФ в Лондоні Юрій Федотов заявив в ефірі радіостанції "Бі-бі-сі 5", що Березовський намагається відвернути увагу громадськості від своїх політичних і фінансових махінацій, поширюючи твердження про нібито черговий замах, що готувався на нього.

Сам Березовський, якому в 2003 році Великобританія надала статус біженця і який заочно обвинувачується Російською Федерацією в здійсненні ряду злочинів, стверджує, що проти нього вже було здійснено декілька спроб замаху, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Поліція заборонила Березовському говорити про спробу замаху на нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути