Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2007 08:06

Поліція Грузії розігнала мітинг опозиції (ФОТО)

Грузинська поліція удосвіта 7 листопада зробила розгін учасників акції протесту опозиції у будівлі парламенту Грузії, де вночі продовжувалася голодовка і чергували активісти мітингу.

Вчора, 6 листопада, опозиціонери носили на мітингу ляльку президента Михайла Саакашвілі з намальованими "під Гітлера" вусиками, а неурядова організація "Молодь проти насильства" провела пікет і у будівлі госканцелярії Грузії, де знаходиться кабінет Саакашвілі. Учасники скандували: "Міша, йди!" - і безперервно свистіли в свистки.

"Ми ухвалили рішення починати щоденні акції протесту в другій половині дня і закінчувати пізно вночі, а на ніч люди розходитимуться на відпочинок", - розповів один з лідерів опозиції - Звіяд Дзідзігурі. Напередодні п"ять лідерів політичних партій оголосили голодовку у будівлі парламенту.

Опозиція вимагає відставки президента, проведення парламентських виборів в квітні 2008 р., зміни принципу їхнього проведення, зміни системи комплектації виборчкомів і звільнення "політв"язнів".

Прем"єр Зураб Ногаїделі, який приїхав з візитом в США, заявив, що уряд на поступки мітингуючим не піде: "Ми не змінимо думки під впливом якогось шантажу". Спікер парламенту Ніно Бурджанадзе заявила парламентаріям про необхідність консолідації влади і народу перед лицем "загального ворога", який "не хоче прогресу Грузії".

Зате про підтримку дій опозиції заявив екс-міністр оборони Іраклій Окруашвілі. Колишній соратник Саакашвілі, який зараз знаходиться в Мюнхені, запевнив мітингуючих, що не проситиме політичного притулку і повернеться до Грузії. За його словами, сьогодні країною править сучасний Адольф Гітлер, якого цікавить тільки своя персона і своя кар"єра.

За попередніми даними, затриманий один з лідерів опозиції Гіоргій Хаїндрава. У всіх операторів відібрали камери і кадрів ні у кого немає, повідомляє газета Відомості.

Зараз ви читаєте новину «Поліція Грузії розігнала мітинг опозиції (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути