четвер, 02 липня 2009 11:40

Покаліченого Леніна демонтують

Покаліченого Леніна демонтують

Пошкоджений пам"ятник Володимиру Леніну на бульварі Шевченка в Києві демонтують. Про це заявив начальник ГУ охорона культурної спадщини столичної міськадміністрації Руслан Кухаренко.

"На час ремонту Леніна демонтують, а потім його долю вирішить Кабмін, адже це визначна пам"ятка національного рівня. Монумент зроблений з рідкісного матеріалу - карельського кварциту. З нього будували Мавзолей в Москві. Кварцит треба замовляти", - відзначив Кухаренко, якого цитує газета "Сегодня".

В той же час, київський скульптор Олег Пінчук оцінив вартість реставрації пам"ятника приблизно в 100 тис. грн.

Тим часом, заступник голови міськадміністрації Сергій Рудик вже запропонував створити музей "Парк радянського періоду", куди може переїхати і Ленін після реставрації. Але останнє слово - все ж таки за Кабміном. Якщо він не дасть санкції на "переїзд" пам"ятника, то монумент може повернутися на колишнє місце, відзначає видання.

Нагадаємо, у вівторок вранці активісти незареєстрованих націоналістичних організацій розбили пам"ятник Леніну, пошкодивши ніс і ліву руку монумента.

Одним з організаторів акції виступив член київської організації Конгресу українських націоналістів (КУН) Микола Кохановський. В той же час, глава Секретаріату Конгресу Степан Брацюнь заявив, що КУН не має відношення до розгрому пам"ятника Леніну, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Покаліченого Леніна демонтують ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути