понеділок, 09 серпня 2010 17:30

Податкова передумала не брати плату за пляжі Феодосії

Податкова передумала не брати плату за пляжі Феодосії

Минулого тижня знову стали брати плату за проїзд на пляж Піщанка за Приморським, що у Феодосії.

Після податкової перевірки проїзд протягом місяця був вільним, але днями феодосійський суд не побачив у діях підприємців нічого злочинного, і дозволив брати плату.

Так на початку липня після скарг відпочиваючих у Піщанку направили податківців. Перевірка вилучила у "підприємців" касовий апарат, вагончик-кунг, інформаційні щити й загороджувальний трос.

Проте, в кінці минулого тижня в Піщанці знову "з'явилися підприємливі люди і хочуть по десятці за в'їзд. Тепер документи у них в порядку і все легально", - пише джерело.

Старший уповноважений податкової міліції Феодосії Микола Ермуракій розповів, що 2 серпня суд ухвалив рішення припинити справу стосовно підприємця, який стягував плату за проїзд на пляж, у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Заступник селищного голови Приморського району Віктор Голубовський розповів, що пляж відкритий для людей - за прохід гроші не беруть.

"А машинам там робити нічого, - зауважив він. - Тим більше ця територія в оренді. Ви б хотіли, щоб, наприклад, у ваше місто хтось на машині заїжджав? Ні! От і охорону там поставили, щоб охороняти приватну землю".

За відвідування Тихої бухти беруть 20 гривень, мотивуючи це тим, що бухта стала ландшафтним парком, втім, якщо люди платити не хочуть, з них готові взяти по "червонцю".

Туристам пояснюють, що гроші беруть за прибирання сміття та підвезення води.

Секретар Коктебельского селищної ради Ольга Адаменко повідомила, що минулого тижня надійшло кілька аналогічних скарг від туристів. Керівник організації, яка обслуговує ландшафтний парк "Тиха бухта", Олег Бондарев заявив, що стягування плати за в'їзд - вимушений захід.

"У серпні в Тихій бухті кількість автотуристів досягла гранично допустимої позначки. Щоб скоротити кількість автомобілів в ландшафтному парку, була введена оплата, - пояснив Бондарєв. - Піші туристи відвідують бухту безкоштовно і в необмеженій кількості. Зараз ми подали до селищної ради розрахунки на затвердження тарифів на проїзд. В'їзд буде платним, а гроші підуть на прибирання сміття, яке залишають туристи. Хто не хоче платити, нехай відвідує ландшафтний парк пішки ", - відзначив він.

Нагадаємо, що на початку курортного сезону влади Криму прийняли постанову про доступність пляжів. На стягування плати радили скаржитися в міліцію.

В Міністерстві курортів сказали, що в'їзд в Тиху бухту з минулої п'ятниці повинен бути вільний - в міністерство надійшласкарга, яку розглянули і забезпечили "безперешкодний доступ".

Нагадаємо про випадок, коли минулої осені  з Феодосії довелось евакуювати близько 5 тисяч осіб, щоб вивезти на полігон для подальшого знищення німецьку авіаційну донну міну вагою майже тонну зразка 1938 року.

Комсомольськая правда в Украине 

Зараз ви читаєте новину «Податкова передумала не брати плату за пляжі Феодосії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути