четвер, 13 серпня 2009 16:08

Податкова ліквідувала конвертаційний центр на 1 мільярд

Податкова ліквідувала конвертаційний центр на 1 мільярд

Податкові міліціонери ліквідували конвертаційний центр із щорічним обігом близько 1 млрд.грн., в організаторів знайшли вогнепальну зброю і підробні паспорти.

Про це повідомили у Головному управлінні податкової міліції ДПА України.

Щоб затримати організаторів злочинного угрупування, податківці діяли одночасно за 30 різними адресами у Києві і Київській області, де базувалися офіси конвертаційного центру. Також було проведено обшуки кількох банківських установ, в яких були відкриті рахунки конвертаційного центру.

Під час огляду офісів структури і місць проживання її організаторів було вилучено близько 500 тис.грн. готівкою, 13 печаток фіктивних фірм і 38 комплектів комп"ютерної техніки, за допомогою якої махінатори здійснювали незаконну діяльність - легалізацію "тіньових" коштів. Крім того, у шахраїв виявили непогашені векселі на суму більше 3 млн.грн., п"ять підробних паспортів і вогнепальну зброю.

Розробка злочинного синдикату тривала півтора року. За цей час податківцям вдалося встановити, що у діяльності потужного конвертаційного центру беруть участь більше 20 осіб. Тіньова структура мала надзвичайно широкі масштаби діяльності - рух коштів підконтрольними угрупуванню фіктивними підприємствами щорічно складав близько 1 млрд.грн.

Крім незаконної конвертації коштів, махінатори надавали послуги із ухилення від сплати податків для кількох сотень підприємств з різних регіонів України і виведення валюти за кордон.

В результаті спецоперації затримано шістьох організаторів угрупування, чотирьох із них арештовано. Стосовно них порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Податкова ліквідувала конвертаційний центр на 1 мільярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути