неділя, 04 липня 2010 14:41

План розбудови Києва обіцяють до кінця року

План розбудови Києва обіцяють до кінця року

Новий генеральний план розбудови Києва буде затверджено до кінця року - розповів керівник Центру містобудування та архітектури Києва Сергій Броневицький на пресс-конференції "Перспективи розвитку столиці. План зонування історичного центру. Сучасні тенденції української архітектури і містобудування".

Генеральний план буде затверджуватися громадськими слуханнями - каже Сергій Броневицький. Для затвердження генерального плану будуть враховані всі показники розвитку міста у всіх галузях економіки.

Ми хочемо добитися спрощення дозвільних процедур в сфері містобудування. Для цього необхідно повернутися до процедури видачі архітектурних завдань, щоб не сповільнювати потік інвестицій у будівництво.

В цьому році також розпочинається робота по проектуванню зонінга центральної частини міста Києва. Це досить важливий документ, який має призвести до впорядкування забудови центральної частини міста. На сьогодні у чинних правилах забудови існує єдине обмеження щодо будівництва в центрі Києва - це поверховість не повинна перевищувати 27метрів для нового будівництва. Але закон дає механізм щоб обійти цю заборону за допомогою розробки містобудівних обґрунтувань. Існує досить багато прикладів невдалих забудов, які призвели до протестів населення. Такого не повинно бути. Ми будемо розробляти зонінг виходячи з побажань мешканців Києва. Цей документ ми плануємо завершити до кінця цього року і затвердити на початку наступного. Він буде графічним додатком до генерального плану розбудови Києва.

Інвестор, який почав процес освоєння ділянки, проектування та інвестування у забудову, буде отримувати кадастрову довідку. Тобто буде наперед знати який саме будинок він зможе побудувати на тій чи іншій ділянці. Коли буде розроблено зонування для всього міста відпаде необхідність у громадських слуханнях, як підказує нам світовий досвід. Цим самим ми стимулюємо процес інвестування у будівництво. Якщо наміри інвестора не будуть відповідати генеральному плану необхідно буде проходити громадське обговорення. І процедура внесення змін до генерального плану буде аналогічною затвердженню нового генерального плану.

Що стосується будівництва трьох станцій метрополітену - їх будівництво буде завершено цього року. Вся проектна документація вже затверджена і робота має бути завершена за графіком. До 2025 року має бути побудовано 27 станцій метрополітену, що небагато. Це лише півтори станції на рік, а ми можемо будувати три станції на рік, щоб зберегти нормальний розвиток метрополітену. Окрім нових станцій метро ми передбачаємо введення в експлуатацію кільця міської електрички. Це 14 станцій. Вона буде альтернативою метрополітену. Будуть створені пересадочні вузли між міською електричкою і метрополітеном та багаторівневі паркінги для того щоб не пускати транспорт в центральну частину Києва.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «План розбудови Києва обіцяють до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути