вівторок, 15 вересня 2009 10:41

Півсотні китів заблукали в океані та виплили на берег (ФОТО)
6

Близько п"ятдесяти китів-пілотів (ballena piloto) викинулися на берег в аргентинській провінції Чубут, розташованій на півдні країни, повідомили в понеділок місцеві ЗМІ.

Кити-пілоти - найменші кити в світі, ссавці сімейства дельфінових підряду зубастих китів. Їхня довжина складає близько п"яти метрів, а вага - близько трьох тонн.

За словами очевидців, працівників однієї з фабрик провінції, мертві тварини були виявлені в неділю вранці на пляжі міста Баія-Бустаманте, де розташовані, в основному, промислові підприємства.

Провінція Чубут - одне з найпопулярніших місць для спостереження за китами в Аргентині. Кити припливають в прибережні води Чубута з травня по листопад, в цей період організовуються спеціальні човнові екскурсії по спостереженню за ними. При цьому аргентинські ЗМІ відзначають, що кити-пілоти раніше не припливали в цю частину Аргентини. На місце трагедії вже виїхали фахівці Національного Центру Патагонії, які повинні визначити причину загибелі китів. За попередньою версією, ссавці втратили орієнтацію у воді, і, самі того не підозрюючи, виплили на берег, повідомляє РИА "Новости".

Фото Reuters
Зараз ви читаєте новину «Півсотні китів заблукали в океані та виплили на берег (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути