четвер, 22 листопада 2007 16:20

Сотні дельфінів викинулися на берег через американкий підводний човен

Сотні дельфінів викинулися на берег і загинули на одному з островів Кабо-Верде: біолог Ванда Евора пов"язала масову загибель ссавців з присутністю на Кабо-Верде американського підводного човна USS Annapolis. Минулого тижня вона стояла в порту Міндело на кабовердійському острові Сау-Вісенте, і покинула його якраз напередодні трагедії, в суботу.

Трагедія почалася в неділю. З тих пір на пляж острова Боавішта викинулися понад три сотні дельфінів. Врятувати вдалося лише 65 з них.

Ще в 2003 році авторитетний науковий журнал Nature опублікував дослідження про вкрай негативний вплив гідролокаторів військових кораблів на поведінку морських тварин. У ньому підкреслювалося, що ультразвукові хвилі, якими моряки постійно промацують океанські глибини, збивають морських ссавців з пантелику. Піддавшись паніці, дельфіни і кити швидко спливають на поверхню і викидаються на берег.

Як доказ автори статті, група учених з Великобританії і Іспанії, приводить загибель 14 китів в районі Канарських острів, яка трапилася в 2002 році в ході проведення там міжнародних військових маневрів. На початку листопада цього року іспанські біологи звинуватили військових в загибелі 24 дельфінів в південному Середземномор"ї, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Сотні дельфінів викинулися на берег через американкий підводний човен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути