пʼятниця, 01 березня 2019 20:23

"Північна Корея не відмовиться від ядерної зброї" - Портніков

"Північна Корея не відмовиться від ядерної зброї" - Портніков
Кім Чен Ин прибув до В'єтнаму на бронепоїзді 26 лютого, подолавши таким чином 4000 кілометрів. Ця подорож тривала дві доби. На станції "Донгданг" його зустрічали місцеві керівники, школярі, які розмахували північнокорейськими прапорами, і військова почесна гвардія у білій формі. У той же день до Ханою прилетів і президент США. Перед від'їздом він сказав, що очікує "дуже грандіозний саміт". Та прагне аби Корейський півострів був зоною без ядерної зброї. В обмін на це просуває економічний прогрес країни. Фото: BBC

Зустріч Трампа і Кім Чен Ина завершилася без результатів, і це не є дивним.

Пише у своєму Телеграм-каналі публіцист Віталій Портніков.

"Ядерна зброя - єдине, що є у Кім Чен Ина в політичному арсеналі. Єдине, що змушує звертати на нього увагу світових лідерів - і в Пекіні, і в Москві, і у Вашингтоні. Політична недосвідченість Трампа, який вирішив особисто домовлятися з диктатором, підняла ставки до максимуму. Ніколи жоден з діючих американських президентів не спілкувався з лідерами КНДР, навіть візит держсекретаря в Пхеньян був подарунком. І раптом - цілий Трамп. А все завдяки ядерній зброї", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повний провал: експерти розкритикували Трампа за саміт

Тому, на думку публіциста, Кім Чен Ин і не буде від неї відмовлятися.

"Трамп може як завгодно довго переконувати себе, що він використовує північнокорейського диктатора для доказу своїх неабияких зовнішньополітичних здібностей. Але насправді Кім використовує Трампа. Він уже двічі зустрічався з американським президентом, поки Путін чекає біля дверей. Яке враження сам факт таких зустрічей справляє на союзників Америки в регіоні? А на самих північнокорейців, які на власні очі переконуються, що гасло про світове значення їх злиденної маргінальної країни - зовсім не міф", - наголошує Віталій Портніков.

За його словами, це - будинок, який побудував Трамп на піску свого невігластва.

"Якщо навіть його наступник спробує змінити ситуацію і перестати проводити зустрічі з пхеньянських забіякою, Кім тут же почне проводити пуски і гатити ракетами в різні боки. Тому що тільки так він може звернути на себе увагу", - додає він.

Президент Америки 72-річний Дональд Трамп та лідер КНДР 35-річний Кім Чен Ин вдруге зустрілися у столиці В'єтнаму Ханої 27 лютого. Дводенний саміт, де планували говорити про відмову Північної Кореї від ядерної зброї, лідери країн відкрили посмішками та дружніми рукостисканнями.

Зараз ви читаєте новину «"Північна Корея не відмовиться від ядерної зброї" - Портніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути