четвер, 28 лютого 2019 14:33

Повний провал: експерти розкритикували Трампа за саміт

Повний провал: експерти розкритикували Трампа за саміт
Дональд Трамп зустрівся на саміті з Кім Чен Ином. Фото: inosmi.ru

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп був не готовий до переговорів із главою КНДР Кім Чен Ином на саміті в Ханої. Тому зустріч закінчилася невдало.

Таку експертну оцінку дає британська газета Financial Times, пише "Сегодня".

Видання нагадує про критику американського лідера з боку його колишнього адвоката Майкла Коена. Виступаючи в середу на слуханнях в Конгресі, той охарактеризував нинішнього главу Білого дому як расиста, афериста і обманщика. Також критично висловився Денніс Уайлдер, в минулому один з високопоставлених співробітників ЦРУ, який займав пост головного радника президента Джорджа Буша під час шестисторонніх переговорів з денуклеаризації Корейського півострова.

"У моїй пам'яті це безпрецедентно, щоб саміт за участю президентів закінчувався так, - зазначив Уайлдер. - Азіати дуже чітко дотримуються протоколу, і скасування робочого обіду точно ініціювали з боку США. В цьому полягає ризик дипломатії на основі директив, що йдуть зверху, а не навпаки, від низу до верху".

Також відзначив спроби Трампа управляти процесом переговорів.

Колишній співробітник Держдепартаменту США Джо Юн, який до своєї відставки в минулому році брав участь в переговорах з КНДР, говорить, що настільки різке завершення саміту відображає відсутність підготовки з боку США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-адвокат Трампа дав свідчення про боса: "Расист. Шахрай. Брехун"

У той же час колишній співробітник Держдепартаменту при адміністрації президента Барака Обами Девід Кім вважає, що не варто розглядати підсумки цієї зустрічі як провал.

"Поки обидва лідери зберігають політичну волю і продовжують переговори, ми можемо очікувати прогресу в майбутньому, вони обидва хочуть його", - сказав Кім.

Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин поки не змогли досягти домовленості на саміті. Вони раніше запланованого покинули місце проведення - найстаріший готель Ханоя Sofitel Legend Metropole. Без пояснення причин робочий обід був скасований, а прес-конференція перенесена. Про церемонію спільного підписання документів поки нічого не відомо.

Зараз ви читаєте новину «Повний провал: експерти розкритикували Трампа за саміт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути