Ексклюзиви
четвер, 13 жовтня 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: ЗСУ підсмажили росіян на Запоріжжі й Херсонщині

Південний фронт: ЗСУ підсмажили росіян на Запоріжжі й Херсонщині
Українські підрозділи протиповітряної оборони збили чотири вертольоти ворога та 26 безпілотників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили на сході атаки окупантів в районах населених пунктів Бахмутське, Озарянівка, Іванград, Бахмут і Мар'їнка Донецької області.

У Херсонській області в результаті точкового вогневого удару в районі Токарівки втрати противника становили до 150 осіб убитими, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 13 жовтня.

"У районі міста Токмак Запорізької області наші підрозділи уразили три зенітних ракетних комплекси С-300 противника разом з особовим складом. Поранених окупантів росіяни перевезли до місцевої лікарні", – додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронтах: свіжі карти боїв від аналітиків ISW

Авіація Сил оборони впродовж минулої доби завдала 32 удари. Підтверджено ураження понад 25 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також семи зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили чотири вертольоти ворога й 26 безпілотників.

Ракетні війська й артилерія за минулу добу уразили шість пунктів управління, сім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також чотири склади боєприпасів. У зону вогню ЗСУ також потрапили позиції ворожої артилерії, РЕБ та інші військові цілі.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 12 жовтня становлять 63 380 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 270 російських загарбників. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: ЗСУ підсмажили росіян на Запоріжжі й Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути