Ексклюзиви
середа, 12 жовтня 2022 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронтах: свіжі карти боїв від аналітиків ISW
4

Збройні сили України відбивають атаки росіян у Донецькій та Херсонській областях і готуються до наступу на лінії поблизу Сватового Луганської області.

Українські війська незабаром зможуть просунутися углиб оборони противника, свідчать дані Інституту вивчення війни ISW та опубліковані аналітиками карти на 12 жовтня.

"Україна зберігає інформаційну тишу щодо успіхів на лінії фронту Оскіл – Кремінна. Проте відомо, що ЗСУ просуваються в напрямку міста Сватове, а також готуються до атак поблизу звільненого Лимана. Водночас російські війська продовжують обстрілювати звільнені території Харківської області, зокрема населені пункти поблизу Куп'янська", – сказано у щоденному звіті військових експертів.

ЗСУ відбивають атаки на Донбасі та готуються до наступів
Фото: understandingwar-org.translate.goog
Аналітики ISW показали, що відбувається на фронтах
Аналітики ISW показали, що відбувається на фронтах
ЗСУ відбивають атаки на Донбасі та готуються до наступів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW оцінили, чи зможе РФ запустити в Україні "сирійський" сценарій

На півдні триває сповільнений контрнаступ українських військ у Херсонській області. Підрозділи ЗСУ перегруповуються, щоб посилити штурми. Водночас українська армія тримає під вогневим контролем головні логістичні артерії ворога і атакує штаби та місця скупчення окупантів, зокрема Антонівський міст у Херсоні.

На Донбасі посилилися бої поблизу Бахмута. Російська армія намагається прорвати оборону поблизу Авдіївки та Первомайського, а також на північний схід від Бахмуту в районі Соледару. ЗСУ натомість відбивають штурми росіян та не дають їм просунутися углиб Донецької області.

Російська Федерація вивозить матеріальні засоби та боєприпаси зі складів у Білорусі. Такі дії РФ несумісні з уявленням про створення умов для повторного наземного нападу на Україну з півночі.

Генеральне управління розвідки поінформувало, що на станцію Кіровська у Криму нещодавно прибув ешелон із 492 тоннами боєприпасів із білоруського 43-го арсеналу складів ракет і БК у Гомелі. Водночас білоруські чиновники планують відправити додатково 13 ешелонів зі зброєю, технікою, боєприпасами та іншим невстановленим матеріалом із п'яти різних білоруських баз до Ростовської області.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронтах: свіжі карти боїв від аналітиків ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути