Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2022 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: Генштаб повідомив хороші новини з передової

Південний фронт: Генштаб повідомив хороші новини з передової
Підтверджено ураження 18 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також трьох позицій зенітних ракетних комплексів противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На півдні України російські окупанти обстріляли військову та цивільну інфраструктуру. Під ворожим вогнем на Південнобузькому напрямку опинилися райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Для ведення повітряної розвідки противник здійснив понад 30 вильотів безпілотників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 18 жовтня.

"Порушуючи всі закони та звичаї ведення війни, російські окупанти зводять фортифікаційні споруди за рахунок грабунку місцевого населення. У населеному пункті Благодатне Херсонської області з приватних домогосподарств мирних громадян вилучають будівельні матеріали та металеві конструкції садиб для обладнання інженерних укріплень", – додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знімає з баз зберігання для війни в Україні винищувачі 1983 року: фото з супутників

Тим часом українська авіація протягом минулої доби завдала 22 удари. Підтверджено ураження 18 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також трьох позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили три крилаті ракети.

"Ракетні війська й артилерія уразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, два об'єкти ППО та артилерії, один склад боєприпасів та інші військові цілі противника", – звітує Генштаб.

Російський ворог намагається утримати тимчасово захоплені території України, зосереджує зусилля на спробах стримування дій Сил оборони на півдні та Донбасі. Водночас противник намагається вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Окупанти намагаються поповнювати свої втрати в живій силі та масово мобілізують чоловіків на тимчасово окупованих територіях. У Станиці Луганській Луганської області працівників комунальних служб примусово поставили на військовий облік за російським законодавством і провели так званий медогляд. За його результатами всі виявилися придатними до військової служби.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: Генштаб повідомив хороші новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути