пʼятниця, 23 січня 2015 00:47

Пітерських строковиків відправляють воювати в Україну - ЗМІ

Пітерських строковиків відправляють воювати в Україну - ЗМІ
expres.ua

138-а окрема гвардійська мотострілецька бригада, яка днями вирушає в Східну Україну, на 70% укомплектована солдатами-строковиками, переважно з Санкт-Петербурга. Про це в середу повідомляє видання "Новый регион".

Бригаду доукомплектували строковиками, зазначило видання, після того, як вона минулого літа понесла істотні втрати в боях в Україні. "Новый регион" підкреслив також, що українським силовикам вже відомо про місцезнаходження бригади та її планований маршрут.

Як розповів "Граням.Ру" прес-секретар комітету "Солдатські матері Санкт-Петербурга" Олександр Передрук, в цю організацію надійшли звернення, які свідчать, що строковиків дійсно змушують до підписання контрактів для подальшої відправки в Україну.

"Як нам розповіли батьки, приблизно по 70-80 осіб збирали в актовому залі, ображали і не відпускали, поки вони не погоджувалися підписати контракт", - пояснив громадський діяч.

Всього, продовжив Передрук, протягом останніх місяців в комітет надійшло п'ять подібних звернень від батьків строковиків: перше в грудні, решту 8-11 січня. Крім того, інформація такого роду повідомлялася під час анонімних дзвінків на гарячу лінію організації.

"За оцінками батьків, близько 80 строковиків підписали контракти, проте ці цифри приблизні і неперевірені", - розповів Передрук.

Він додав, що всі заяви організація передає у військову прокуратуру.

Зараз ви читаєте новину «Пітерських строковиків відправляють воювати в Україну - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути