Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2007 12:07

Пітер Джексон виступить виконавчим продюсером "Хоббіта"

Пітер Джексон та його компаньйон і дружина Френ Уолш погодилися виступити виконавчими продюсерами фільму "Хоббіт". Хто виступить як режисер фільму, боси кіностудії New Line поки не визначилися. Раніше, як відомо, очікувалося, що режисером "Хоббіта" стане Пітер Джексон, що виступив у цій же ролі в трилогії "Володар кілець". Планується, що пошуком сценаристів і режисерів Пітер Джексон і Френ Уолш займуться в січні 2008 року. За словами голови правління кінокомпанії Metro-Goldwyn-Mayer Studios (MGM) Гарі Слоана, сам Пітер Джексон не бачить можливості виступити як режисер проекту і встигнути завершити зйомки до призначеної дати.

Буде створено два фільми, реліз одного намічений на 2010 рік, іншого – на 2011 рік. Перший розповість про події, що описуються в книзі Толкієна "Хоббіт", в другій екранізації мова піде про 80-річний проміжок часу між цим романом і першою книгою трилогії "Володар кілець".

За словами представника New Line, студія і продюсери постараються запросити акторів, що знімалися в трилогії "Володар кілець". "Деякі з них вже виявили цікавість до проекту", – відзначив Гарі Слоан.

Ідея створення фільму "Хоббіт" була задумана достатньо давно, проте черех фінансові розбіжності між Пітером Джексоном і керівництвом New Line реалізація проекту постійно відкладалася. У якийсь момент у New Line заявили, що режисер "Володаря кілець" занесений у чорний список і брати участь в проектах студії не буде, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Пітер Джексон виступить виконавчим продюсером "Хоббіта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути