Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2007 12:06

Після загибелі дочки мера Сочі з вулиць Петербурга зникли карети (ФОТО)

Трагічна загибель п"ятирічної дочки мера Сочі Віктора Колодяжного, яка впала під колеса карети після того, як в неї ззаду врізався автомобіль, практично паралізувала каретний бізнес Санкт-Петербурга. Найцікавіші цитати і коментарі з російських газет на цю тему приводить сайт "Заголовки.ru".

Трагедія сталась в п"ятницю, а вже в суботу співробітники міліції стали зупиняти кінні екіпажі з вимогами припинити роботу. В неділю з Невського проспекту, основній магістралі руху кінного транспорту, зникли практично всі карети, пише "Незалежна газета".

Видання відзначає, що катання на каретах в Петербурзі - це зовсім не елітний вид відпочинку. Кінні екіпажі популярні в основному серед туристів і молодожонів. Оренда карети з кучером і кіньми коштує небагато дорожче за оренду лімузина: наприклад, подача запряженого двома кіньми білого ландо з відкидним верхом, аналогічного тому, на якому їхали Колодяжні, коштує близько 7000 рублів, включаючи одну годину роботи. Кожна подальша година коштує близько 100 євро.

За деякими даними, керівництво Центрального РУВС віддало негласне розпорядження вилучати гужовий транспорт, пише "Російська газета".

Тим часом в міліції Петербургу відзначили, що в останні декілька років в місті не було зафіксовано подібних інцидентів. Ідеї прибрати гужовий транспорт з вулиць міста висувалися неодноразово, проте Смольний не приймав каральних заходів до підприємців. Нинішня НП цілком може стати приводом для того, щоб міська адміністрація пішла на жорсткі заходи і заборонила використання карет і катання на конях в центрі Петербургу, пише "Комерсант".

Проблеми у взаєминах бізнесменів і правоохоронців виникали і раніше - карети затримувалися, складалися адміністративні протоколи, які оскаржувались через суд і т.і. Тим часом фірми, що працюють на цьому ринку (а їх в місті дві), дотримуються всіх правил дорожнього руху, що стосуються гужового транспорту, і навіть зверталися в Смольний з проханням видати розпорядження, яке регламентує їх діяльність. Щоб і бізнесмени знали про свої права і обов"язки, і місто. Проте після такої НП сам каретний бізнес опинився під загрозою, пише "Фонтанка.ru".

Нагадаємо, що в минулу суботу в Маріїнській лікарні Санкт-Петербурга померла Валерія Колодяжна, п"ятирічна дочка мера Сочі Віктора Колодяжного, яка отримала важкі травми в ДТП на Палацовій набережній.

Трагедія сталась 20 липня близько 20:00 за московським часом. Прогулянкова карета, запряжена кіньми, в якій знаходився мер Сочі з сім"єю, зіткнулася з легковим автомобілем. За свідченнями очевидців, у момент зіткнення Валерія сиділа поряд з кучером. Удар відбувся ззаду. Він викинув з екіпажа візника і дитину. Кучер впала на підніжку, а дівчинка - в проміжок між каретою і упряжкою коней. Екіпаж продовжив рух і переїхав дитину, що лежала на асфальті. На таксі, яке опинилося поряд, дівчинку доставили в Маріїнську лікарню, проте дочка сочинського мера отримала травми внутрішніх органів, несумісні з життям. Викликані з Німеччини лікарі приїхали надто пізно і могли тільки констатувати, що петербурзькі медики зробили все, що було в їх силах.

Напередодні тіло Валерії Колодяжної було доставлене в Сочі. Дівчинка буде похована в понеділок в Армавірі, на батьківщині її матері.

Водій автомобіля ВАЗ-21099 Олексій Ботальов не ховався з місця події. В даний час причини ДТП з"ясовуються. Як повідомляє Газета GZT.ru з посиланням на ГУВС Санкт-Петербурга, за попередньою інформацією, водій "дев"ятки" не справився з управлінням, рухаючись з швидкістю близько 100 кілометрів на годину, хоча в тому районі встановлений знак обмеження швидкості до 40 кілометрів. За словами матері водія, за каретою, перед "Жигулями" її сина, йшов ще один автомобіль. Він несподівано пішов вліво, Ботальов різко загальмував, але зіткнення було не уникнути.

За фактом аварії порушена кримінальна справа, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Після загибелі дочки мера Сочі з вулиць Петербурга зникли карети (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути