вівторок, 11 травня 2010 12:08

Пірати, які захопили російський танкер, загадково зникли у морі

Пірати, які захопили російський танкер, загадково зникли у морі

Сомалійські пірати, які 5 травня захопили танкер "Московський університет", загадково зникли у морі після того, як росіяни їх відпустили. Високопоставлене джерело в Міноборони Росії повідомило, що пірати не змогли дістатися до берега, і, мабуть, всі загинули.

Після штурму захопленого корабля російськими військовими моряками захоплених піратів відпустили у вільне плавання на моторному човні, при цьому у них вилучили абордажні обладнання, озброєння, а також навігаційні прилади.

До берега їм необхідно було пропливти близько 300 миль (більше 550 км), і вже через годину після їхнього виходу у море сигнали від радіоапаратури, яка знаходилася на човні, пропали.

Відпустити їх довелося "через відсутність відповідної міжнародної правової бази" щодо притягнення до відповідальності морських розбійників, а також у зв'язку з неможливістю встановити їх громадянство, відзначало управління прес-служби і інформації Міноборони.

Спочатку російські слідчі хотіли судити затриманих піратів в Росії. Незабаром після звільнення "Московського університету" прес-служба СКП Росії передавала, що "вживаються заходи до доставляння затриманих піратів до Москви для проведення з ними слідчих дій і притягнення їх до кримінальної відповідальності".

Через кілька годин, проте, офіційний представник відомства Володимир Маркін спростував це повідомлення, заявивши, що "питання про їх доставку до Москви не стоїть". Такої ж позиції дотримувалося МЗС Росії.

Infox
Зараз ви читаєте новину «Пірати, які захопили російський танкер, загадково зникли у морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути