вівторок, 30 березня 2010 11:28

Сомалійські пірати захопили одразу 8 кораблів і 120 осіб

Сомалійські пірати захопили одразу 8 кораблів і 120 осіб

Пірати захопили біля берегів Сомалі вісім індійських кораблів. У результаті близько 120 моряків стали заручниками. Індійська влада розслідує обставини події і з"ясовує деталі.

За попередніми даними, мова йде про кораблі, які прямували із Сомалі в Дубаї. Їх екіпаж - переважно громадяни Індії з індійського штату Гуджарат, що має великий риболовецький флот. Востаннє кораблі вставали на якір в порту Сомалі Кісмайо і одразу після виходу звідти були атаковані піратами.

Ще не надходило жодних вимог щодо викупу. Передбачається, що судна знаходяться в районі неподаліко від Сейшельських островів.

Сомалі не може впоратися з проблемою піратства, так як перестало існувати як єдина держава ще у 1991 році, з падінням диктаторського режиму Сіада Барре, який правив з кінця 1960-х років. В даний час в якості єдиної законної влади в країні міжнародне співтовариство визнає Федеральний уряд Сомалі, проте останній контролює лише частину столиці - міста Могадішо.

Інші частини Сомалі знаходяться під контролем невизнаних державних утворень або є самоврядними територіями, керівництво яких має різні, часом протилежні погляди з питання об"єднання під владою Могадішо.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати захопили одразу 8 кораблів і 120 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути