Ексклюзиви
субота, 13 березня 2010 14:20

Сомалійські пірати відкрили вогонь по судну з російським екіпажем

Сомалійські пірати відкрили вогонь по судну з російським екіпажем

Сомалійським піратам не вдалося захопити німецьке судно "Любек" з громадянами Росії на борту, повідомив кореспондент ИТАР-ТАСС в Найробі з посиланням на Програму з підтримки моряків в Східній Африці.

Інцидент стався в Індійському океані 11 березня за 450 миль (833 кілометрів) від Сейшельських островів. "Любек", що йшов зі Східної Африки в оманський порт Салалах, почали переслідувати пірати на швидкісних моторних човнах, які відкрили по контейнеровозу вогонь. Захопити судно їм так і не вдалося через його високу швидкість - понад 20 вузлів, тобто приблизно 37 кілометрів на годину.

В даний час в руках сомалійських піратів знаходяться не менше 9 судів і півтори сотні моряків. Активність піратів змусила НАТО на початку березня оголосити про продовження спеціальної операції біля берегів Сомалі до 2012 року. Окрім флотилії Північноатлантичного Альянсу, в неспокійному морському регіоні діють військові кораблі Росії, Індії, Китаю та інших країн.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати відкрили вогонь по судну з російським екіпажем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути