середа, 04 листопада 2009 17:44

Підтвердили 39 випадків зараження A/H1N1, які не лікуються "Таміфлю"

Підтвердили 39 випадків зараження A/H1N1, які не лікуються "Таміфлю"

Перший випадок зараження людини вірусом грипу A/H1N1, що не зазнає впливу препарату озельтамівір (торговельна назва "Таміфлю"), був зареєстрований в Нідерландах, повідомило в середу агентство Франс Прес.

На сьогоднішній день Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) підтвердила 39 випадків зараження вірусом грипу A/H1N1, який не зазнає впливу антивірусного препарату озельтамівір, однак інший препарат від свинячого грипу - занамівір (торговельна назва "Реленца") - залишається ефективним проти нього.

"Пацієнт з серйозними симптомами грипу виявився заражений вірусом H1N1, який не піддається дії противірусного препарату озельтамівір", - цитує агентство заяву Національного інституту громадського здоров"я та навколишнього середовища (RIVM).

"Це перший випадок в Нідерландах, коли вірус H1N1 не чутливий до озельтамівіру", - також відзначається в документі.

Як у свою чергу повідомила агентству Франс Пресс представник RIVM Джессіка Гротенбер (Jessica Grootenboer), подібного роду віруси "не поширюються швидко". Вона також підкреслила, що пацієнт в даний час знаходиться в ізольованому боксі під постійним наглядом лікарів.

"Немає жодної причини для паніки", - додала Гротенбер.

ВООЗ 11 червня вперше більш ніж за 40 років офіційно оголосила про введення шостого, максимального рівня загрози пандемії у зв"язку зі стрімким розповсюдженням нового грипу. За даними організації, кількість випадків зараження грипом А/H1N1 у світі, за станом на 25 жовтня, перевищила 440 тисяч людей, більше 5,7 тисячі хворих померли.

РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Підтвердили 39 випадків зараження A/H1N1, які не лікуються "Таміфлю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути