вівторок, 03 листопада 2009 09:49

Китай продає ліки від грипу A/H1N1, які лікують за три дні

Китай продає ліки від грипу A/H1N1, які лікують за три дні

У Китаї розробили препарат, який здатен вилікувати від грипу A/H1N1 за три дні.

Про це повідомив заступник керівника пекінського управління з традиційної китайської медицині Ту Чжітао.

За його словами, препарат особливо ефективний для лікування дітей.

"Деяким дітям буде достатньо прийняти одну або дві дози препарату", - заявив він.

Ліки, що отримали назву "Протизастудні N2", вже з"явилася на прилавках пекінських аптек за роздрібною ціною шість юанів (трохи менше долара) за упаковку.

Проте, Всесвітня організація охорони здоров"я поки не має інформації про нові чудо-ліки, у зв"язку з чим не може дати експертну оцінку їх ефективності. На сьогодні ВООЗ для лікування грипу A/H1N1 рекомендує використовувати препарати "Таміфлю" і "Реленза".

Крім того, Китай перший у світі завершив клінічні випробування вакцини проти нового грипу та з 21 вересня вже почав щеплення населення від небезпечної хвороби. Про успішне завершення клінічних випробувань вакцини КНР оголосила 15 серпня. Препарат був випробуваний на 1614 добровольцях у віці від трьох років. У всіх пацієнтів з"явилася імунна реакція, а в їх крові були виявлені антитіла, здатні протистояти вірусу нового грипу.

Обсяг виробництва вакцини планується довести до 360 мільйонів доз на рік. Всього на боротьбу з поширенням нового грипу центральна влада країни постановили виділити 5 мільярдів юанів (725 мільйонів доларів).

Незважаючи на зусилля уряду, інфекція продовжує поширюватись. За останніми даними, на материковому Китаї новим грипом в цілому заразилися майже 50 тисяч людей. З них сім пацієнтів померли, 118 перебувають у критичному стані.

У Пекіні, де кількість хворих на грип A/H1N1 до 2 листопада сягнула 6196 людей, 20 лікарень відкрили цілодобові відділення для прийому хворих на новий грип.

Пік поширення грипу в Китаї очікується в наступні два місяці, а складна епідеміологічна ситуація збережеться аж до кінця березня, стверджують медики. З найбільш похмурим прогнозом виступив представник Мінохоронздоров"я КНР Лян Ванньянь. За його словами, вірус A/H1N1 можуть у цілому підхопити до 20% населення країни, в якій мешкає понад 1,3 мільярда людей.

За матеріалом China Daily

Зараз ви читаєте новину «Китай продає ліки від грипу A/H1N1, які лікують за три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути