Ексклюзиви
пʼятниця, 21 листопада 2008 13:12

Підлітки хотіли спалити немовля

Шокуючий випадок стався 18 листопада в Ростові-на-Дону. У коляску з п"ятимісячною дитиною, яку котила 29-річна Ольга Анчербак, двоє підлітків кинули залиту пластмасою і підпалену газету (щось подібне до напалму). Щоб врятувати немовля жінка закрила дочку своїм тілом.

- Я йшла по вулиці, думала про щось своє, і по сторонах не дивилася, - говорить Ольга. - Напевно, тому тільки в останню мить помітила, що у бік моєї Насті летить щось палаюче. Мабуть спрацював материнський інстинкт, та і п"ять років занять айкідо допомогли. Я встигла зігнутися і накрити дочку своїм тілом. У наступну мить відчула, що у мене спалахнуло волосся. Я натягнула на голову шкіряну куртку і збила полум"я. Коли змогла розплющити очі, то побачила, як сміючись, тікають двоє підлітків. На вигляд років по 13-14, одягнені пристойно. Навіщо вони це зробили мені не зрозуміло.

У шоковому стані Ольга добралася додому, уклала дочечку спати і написала пост на форумі, де закликала решту молодих матерей бути акуратніше на прогулянках з дітьми, і побоюватися підлітків, якщо у них в руках підозрілі газети або пляшки.

За добу форум, на якому Ольга Анчербак залишила своє повідомлення, став одним з найпопулярніших в Інтернеті. За цей час на її повідомлення поступила більше тисячі відгуків, а матері переконали її йти в міліцію, і писати заяву.

- У міліцію я пішла, і заяву мою прийняли, - говорить Ольга, - але як пояснили, втрата волосся не є спричиненням шкоди здоров"ю. Так, у мене є пара опіків на голові, але цього теж виявилося мало. Сказали, що якщо підлітків і вдасться знайти, то засудити їх буде можливо тільки по статті хуліганство. Говорили, що може це не підлітки, а мої особисті вороги, але у мене немає ворогів, які можуть зробити таке.

Зараз відвідувачки Інтернет-сайту ростовських мам склали звернення до влади, щоб вони звернули увагу на даний випадок, повідомляє КП.

Зараз ви читаєте новину «Підлітки хотіли спалити немовля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути