субота, 19 травня 2012 12:56

Підйом "Коста Конкордії" коштуватиме близько 300 млн доларів
10

Фото: Фото: Reuters

Комплекс робіт з підйому та буксирування лайнера "Коста Конкордіа" коштуватиме близько 300 млн доларів і стане наймасштабнішою операцією такого роду в історії.

Операція повинна початися в найближчі дні і, на думку фахівців, може зайняти близько року. Лайнер буде відбуксовано в один з італійських портів і потім буде розпиляний на частини.

"Обсяг робіт безпрецедентний, але ми впевнені, що зможемо зробити все гладко, не заподіявши шкоди екології та економіці острова Джильо", - заявив Річард Хабіб, глава американської компанії Titan Salvage, яка буде проводити операцію. Він представив проект підйому та буксирування лайнера.

Лайнер "Коста Конкордіа" важить близько 44,6 тонн, а його довжина становить 290 метрів, що приблизно відповідає довжині трьох футбольних полів.

Нагадаємо, судно зазнало аварії в Тірренському морі біля узбережжя італійської області Тоскани в ніч на 14 січня. На борту перебували більше чотирьох тисяч пасажирів, 32 з них загинули.

Зараз ви читаєте новину «Підйом "Коста Конкордії" коштуватиме близько 300 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути