Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 19:11

#підбери – українські підлітки розпочали екологічний флешмоб проти сміття

Київські школярі зацікавились проблемою забрудненості Землі і запустили флешмоб з метою зберегти природу нашої країни та всієї планети. Щоб взяти участь у флешмобі, необхідно зробити фото, на якому учасник позбавляє місто від сміття, та опублікувати його у Facebook із хештегом #підбери.

Флешмоб став однією з ідей екологічного воркшопу від ЛакіБукс, на якому підлітки протягом місяця писали книгу про засміченість планети. Разом із дітьми книгу писала українська письменниця, лауреатка премії Дитяча книга ВВС-2016 Галина Ткачук.

"Найбільше мене вразило, які метафори для сміття обрали діти. Я чекала чогось фантастичного, та вони вирішили, що сміття - це складна інтелектуальна задачка, яка не усім під силу. Щойно почувши це, я зрозуміла, що ця думка стане головною ідеєю книги. Не емоційне ставлення до екології, а пошук інтелектуального вирішення екологічних проблем - завдання цієї книги і нашого покоління", - розповідає Галина Ткачук.

Діти розповідають, що під час воркшопу набагато глибше замислились про вплив сміття на долю нашої планети та відповідальність, що несе кожна людина. Вже зараз дехто з учасників планує почати сортувати сміття, економити природні ресурси та долучати до збереження екосистеми своїх друзів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нова сміттєва ера": українські підлітки пишуть книжку про забрудненість світу

Результатом воркшопу стане науково-популярна книга про сміття, написана підлітками для підлітків. Книга вийде у рамках проекту ЛакіБукс, що займається виданням та розповсюдженням україномовної науково-популярної літератури для підлітків, і буде безкоштовно розповсюджена по бібліотеках та інтернатах сходу України.

Зараз ви читаєте новину «#підбери – українські підлітки розпочали екологічний флешмоб проти сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути