Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2007 16:01

Під час рейдерської атаки на санаторій в Алупці вбили охоронця

На Південному березі Криму, в Алупці здійснено рейдерське захоплення корпусу санаторію "Гірське сонце". Внаслідок отриманих у бійці травм померла одна людина.

Сьогодні на брифінгу в Сімферополі начальник кримської міліції Анатолій Могильов повідомив, що в санаторії "Гірське сонце" виникли "масові безпорядки", причина яких – спір за один з корпусів санаторію.

"Історія триває кілька років, це типовий приклад рейдерського захоплення санаторію", - зазначив Могильов.

11 серпня сталася бійка між сторонами конфлікту за участю охоронних структур. В результаті бійки 9 чоловік потрапили до лікарні, один з них від одержаної травми (тяжка черепно-мозкова травма) помер. "Потерпілі - всі українці, іноземних громадян немає", - повідомив Могильов.

Спочатку за цим фактом було затримано кілька десятків чоловік, решта осіб, які брали участь у бійці, встановлюється. Прокуратурою Ялти порушено кримінальну справу. Курортників, які відпочивають у корпусі санаторію, хоче виселити звідти одна зі сторін конфлікту, зазначив начальник кримської міліції.

За словами Могильова, кількам днів потому співробітники міліції за рішенням суду звільняли від загарбників автозаправну станцію в Сімферополі. У міліції є припущення, що ці ж загарбники брали участь у бійці в санаторії в Алупці.

Санаторій "Гірське сонце" розташований у центрі Алупки за 150 м від моря і займає 7 га. Спеціалізація санаторію - лікування захворювань органів дихання.

У 2000 році ЗАТ "Аспект" купило 8-й корпус санаторію і передало його як внесок до статутного фонду ТОВ "Промхолдинг". Навесні 2004 року представники ЗАТ "Аспект" зайняли всю територію, встановили шлагбаум на вході і спробували перекрити прохід до моря. У 2004 році адміністрація санаторію звернулася до суду з позовом до ЗАТ "Аспект", вимагаючи визнати недійсними укладений з ним договір купівлі-продажу і акт приймання-передачі майна санаторію "Гірське сонце". У травні 2007 року Вищий господарський суд України задовольнив позов.

Як повідомив начальник служби охорони санаторію "Гірське сонце" Вадим Іловченко, у суботу "група приблизно з 80 чоловік, із собаками, проникла на територію санаторію, намагаючись встановити над ним контроль. Усі нападники були вдягнуті у форму, що нагадує форму "Беркута". Між ними та нашими співробітниками зав`язалася бійка, наших людей били лопатами. Співробітники були доставлені в Лівадійський госпіталь". УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Під час рейдерської атаки на санаторій в Алупці вбили охоронця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути