Ексклюзиви
неділя, 06 вересня 2009 16:03

Перша гучна відставка в адміністрації Обами

Перша гучна відставка в адміністрації Обами
Радник президента США з питань створення робочих місць в області екологічно чистої промисловості, бізнесу та інновацій Вен Джонс пішов у відставку.

Про це 6 вересня повідомляє The Washington Post.

Це перша гучна відставка в адміністрації Барака Обами майже за 200 днів його правління - під град громадського обурення за нерозбірливість в термінах потрапив темношкірий чиновник, який раніше працював успішним адвокатом і правозахисником.

Сам Джонс пояснив свою відставку тим, що противники реформ в галузі охорони здоров"я та енергетики розгорнули проти нього кампанію у ЗМІ.

"Я сьогодні залишаю свою посаду в Раді з питань екологічної ефективності. Незадовго до історичних поєдинків (дебатів у конгресі) щодо реформи охорони здоров"я та екологічних джерел енергії противники реформ влаштували наклепницьку кампанію проти мене. Вони використовують брехню і перекручування, щоб відволікти громадську думку і розділити її. Я отримав масу прохань з усього (політичного) спектру, що переконують мене залишитися і боротися ... Але я не маю морального права просити моїх колег витрачати сили і час на мій захист і пояснення моїх позицій", - йдеться в заяві Джонса, поширеній в ніч на неділю.

Багато членів Республіканської партії вимагали від адміністрації Обами звільнити Джонса. Так, сенатор від Міссурі Крістофер Бонд заявив, що адміністрація не користуватиметься довірою людей, якщо в ній будуть працювати особи, відомі радикальними і суперечливими поглядами.

Критика на адресу Вена Джонса була викликана тим, що він у 2004 році підписав петицію, автори якої вимагали з"ясувати, чи могла адміністрація Джорджа Буша допустити теракти 11 вересня як привід для вторгнення американських військ до Іраку.

Згодом Джонс офіційно заявляв, що підписав петицію необдумано, не до кінця розуміючи її сенс.

Проте, противники Вена Джонса називали його погляди майже екстремістськими. Він, у свою чергу, кілька разів допускав досить грубі висловлення, виступаючи публічно на теми, пов"язані з позицією і діяльністю республіканців. Після одного з таких випадків йому навіть довелося публічно просити вибачення.

За матерiалами: Lenta.ru, РIА Новостi.

Зараз ви читаєте новину «Перша гучна відставка в адміністрації Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути